update jeugd indeling 2024-2025

Update jeugd indeling
Door een aan- en afmeldingen hebben er een aantal aanpassingen plaats gevonden in de jeugd indeling voor komend seizoen 2024-2025.
Hier de aangepaste jeugd indeling 2024-2025

Leiders Trainers
Voor een aantal teams hebben we nog geen leider en/of trainer kunnen vinden, hier staat vacant. Zonder een leider en/of trainer kan een team niet voetballen.
Wil jij of ken jij iemand die één van deze leider en/of trainer plekken in kan vullen, laat het weet aan de jeugdcommissie.
Dit kan ook via jeugd@vvgrijpskerk.nl

Vorig bericht
Het indelen van jeugdteams
Het indelen van jeugdteams is elk jaar een uitdaging. Een uitdaging waarbij je rekening moet houden met heel veel factoren. Je kunt het vergelijken met het maken van een puzzel van duizend stukjes, maar zonder voorbeeldplaatje. Je weet niet waar de hoekjes en randen zijn, maar uiteindelijk moet de puzzel wel kloppen. Daarbij moet je ook voldoen aan de regels van de KNVB over hoeveel spelers in een team zitten en hun leeftijden. Elk stukje dat je legt, beïnvloedt waar de volgende komt te liggen.

Hoe de indeling tot stand komt

95 procent op basis van vaste criteria
Dit jaar hebben we de indeling grotendeels gemaakt met behulp van formules in Excel, gebaseerd op het aantal huidige en beschikbare jeugdleden. Ongeveer 95 procent van de indeling is vastgelegd op basis van leeftijd, het aantal spelers per team én het dispensatiebeleid van de KNVB. Dit deel staat vast en kan niet worden veranderd.

Maatwerk voor de resterende 5 procent
Voor de laatste 5 procent is maatwerk nodig. Dit kan niet met formules worden opgelost. Veranderingen in deze 5 procent kunnen een domino-effect hebben op de rest. De jeugdtechnische commissie (JTC) en de jeugdcommissie (JC) overzien dit proces. Als zij een speler niet goed genoeg kennen, nemen ze contact op met de betreffende leider of trainer voor meer informatie. De commissies die zich bezighouden met de indeling weten ook dat een individuele wijziging veel daarop volgende effecten kan hebben. Zij kijken altijd vanuit het algemene belang.

Aantallen per leeftijdscategorie
Het aantal spelers per team hangt af van de leeftijd. Oudere teams hebben meer spelers nodig. Hier zijn de aantallen:

  • JO7 speelt 4 tegen 4;
  • JO8, JO9 en JO10 spelen 6 tegen 6;
  • JO11 en JO12 spelen 8 tegen 8 (dit kan ook gelden voor MO13);
  • Vanaf O13 wordt 11 tegen 11 gespeeld.

Plezier en ambities
Bij onze voetbalvereniging staat plezier voorop, maar ook ambities zijn belangrijk. Vaak hangt plezier samen met het spelen op een bepaald niveau. Zeker vanaf een bepaalde leeftijdsgroep. We willen met ons eerste seniorenteam minstens in de tweede klasse blijven spelen en hebben uiteraard ook seniorenteams waarbij gezelligheid voorop staat. Voor de jeugd willen we enkele teams op hoofdklasseniveau laten spelen als dat mogelijk is. Daardoor kan op termijn worden aangesloten op het niveau van het eerste seniorenteam.

Voorlopige indeling
Door aan- en afmeldingen kan de teamsamenstelling nog veranderen. De indeling die we nu maken is dus voorlopig. Het kan gebeuren dat we de puzzel opnieuw moeten leggen. Het is daarbij ook zo dat we de mogelijkheid open moeten houden dat indelingen kunnen veranderen na iedere fase van het komende seizoen.