Bert Klunder Trofee 2023 voor Jelle Zijlstra

Ar(i)e Meier reikte de Bert Klunder-trofee uit met de volgende toespraak:

Geachte toehoorders,

Onlangs is op mysterieuze wijze een bijzonder kleinood uit de bestuurskamer verdwenen. En nee, dat had niets met Sinterklaas te maken. Het artikel waar het om gaat, is namelijk het ingelijste staatje waarop de namen prijken van de ‘winnaars’ van de Bert Klunder Trofee. En ik ben vandaag hier, onder meer om die verdwijning toe te lichten. Want na Harrie Boonstra in 2018 en Piet Boomsma in 2019 hebben we nu, eind ’23, een nieuwe naam toe te voegen aan het gezelschap, en in elk geval die naam (want ik weet niet of de persoon in kwestie al aanwezig is), die zal zo dadelijk worden onthuld.

De man – het is een man – die vandaag bekroond en beloond wordt met de Bert Klunder Trofee, stond en staat binnen de vereniging niet bekend om zijn voetballende kwaliteiten. Je zou dus kunnen denken dat het iemand is die vooral op de achtergrond figureert, maar dat is een misvatting. Ik herinner me uit mijn eigen actieve jaren als voetballer, dus ergens in de prehistorie, dat ook toen al niemand om hem heen kon. Wat hij tot nu toe heeft betekend voor de club laat zich moeilijk onder woorden brengen. Niet omdat het niets voorstelt, maar vooral omdat het zovele gewone, dagelijkse, bijna vanzelfsprekende activiteiten betreft.

Ik begrijp dat de vraagtekens groter en groter worden, dus wil ik, voordat ik verder ga, graag de toegevoegde naam in het rijtje laten onthullen. Jelle, wil jij misschien even naar voren komen en de oorkonde omdraaien …

De ontvanger van de Bert Klunder Trofee 2023 is niemand minder dan ………………

(Jelle: ”Verrek, dat ben ik zelf ja!”)

Ik kan nu natuurlijk een opsomming geven van alles wat Jelle heeft gedaan voorde club. Maar dan zijn we nog wel even bezig. Gedurende tientallen jaren heeft hij zich een modelvrijwilliger, betrokken supporter, regelaar en ritselaar, grootgeldverdiener en kameraad getoond, en veel, heel veel vrije tijd in de club gestopt, en in het bijzonder – nog net een ietsjepietsje meer – in het vlaggenschip van de vereniging. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Jelle mei jongstleden door spelers van het 1e elftal is voorgedragen voor de Trofee, en deze vandaag in ontvangst mag nemen.

Zoals altijd bestaat de Bert Klunder Trofee uit een kunstwerk, en plaatselijke lekkernijen in de vorm van een slagroomtaart (Bakkerij Jager) en 5 worsten (slagerij Boersma), die gezamenlijk de olympische ringen symboliseren.

Jelle, van harte gefeliciteerd!

Ar(i)e Meijer