Cursusavond voor jeugdtrainers – update: geannuleerd

De jeugdcommissie en de KNVB organiseren 6 februari een cursusavond voor jeugdtrainers in onze kantine. Tijdens de avond krijgen de jeugdtrainers en leden die geïnteresseerd zijn in jeugdtrainingen uitleg over trainingsvormen. Het gaat om tips en trucs om goede trainingen te kunnen geven aan jeugdteams.

Avond op verzoek van trainers
De avond komt voort uit gesprekken met verschillende jeugdtrainers en -leiders die aangaven graag wat meer handvatten te krijgen voor goede trainingen. Het digitale programma Rinus van de KNVB biedt die handvatten. Omdat het voor jeugdtrainers en -leiders misschien niet bekend is wat Rinus allemaal inhoudt, geven KNVB-trainers hier uitleg over.

Rinus als handig hulpmiddel
Op de website van de KNVB staat een verhaal van een vereniging die eerder heeft deelgenomen aan de ‘Rinusavond’. Daarin staat precies uitgelegd wat de avond inhoudt en wat je ermee kunt doen. Zo is daar te lezen: “Elke trainer kan er gratis gebruik van maken: de functionaliteiten van RINUS, de online assistent-trainer. Met honderden oefeningen, kant-en-klare trainingen en volledige meerweekse schema’s kunnen trainers gelijk aan de slag met hun team.”

Globale planning
De avond begint om 18.30 uur. Tot ca. 19.00 is een theoriedeel. Daarna mogen de deelnemers een training waarnemen. Na dat praktijkdeel is nog een theoriedeel tot ongeveer 21.00 uur.

Investering leidt tot kwaliteit
Het is wenselijk dat zoveel mogelijk trainers en geïnteresseerde leiders zich opgeven. Als de tijden overeenkomen met een geplande training dan verzoeken we de trainer om deze avond voor een keer voor te laten gaan en de desbetreffende jeugdtraining van die avond een keer te annuleren. Zo hopen we dat we door een avond te investeren, uiteindelijk nog leukere trainingen te kunnen aanbieden.

Interesse? Geef je uiterlijk zondag 22 januari op via ahogeveen@hotmail.com.

UPDATE – 25 januari

Vanwege een tekort aan aanmeldingen is de avond geannuleerd.