KNVB-avond voor jeugdtrainers

Onze voetbalvereniging organiseert maandagavond 10 oktober een informatieavond voor de huidige jeugdtrainers. De KNVB is benaderd om een zogenaamde aftrapmodule te organiseren. Daarin krijgen de jeugdtrainers handvatten aangereikt om trainingen voor pupillen en junioren te verzorgen.

De organisatie van de KNVB-avond vloeit voort uit gesprekken die vorig jaar met verschillende jeugdtrainers en -leiders zijn gevoerd. In die gesprekken kwam naar voren dat jeugdtrainers graag tips en trucs wilden om op een goede manier trainingen te kunnen geven. De jeugdcommissie heeft daarop contact gezocht met de KNVB. Samen is vervolgens tot de invulling gekomen. Daarmee wordt voldaan aan het verzoek van verschillende jeugdtrainers.

Vanuit de vereniging hebben een tiental trainers zich opgegeven. Het is de bedoeling om na deze avond vaker informatieve momenten te organiseren. Dit vanuit een eerder aangegeven behoefte. De jeugdcommissie gaat er daarom ook vanuit dat de opgegeven trainers ook daadwerkelijk aanwezig zijn. Tijdens de informatieavond zijn ook een aantal trainers van andere verenigingen aanwezig. Alle jeugdtrainers van onze club zijn enkele maanden geleden benaderd om deel te nemen en krijgen daarmee de kans om zich te ontwikkelen als jeugdbegeleider.

De KNVB-avond vindt plaats in de kantine. Naast een theoretisch deel zal er ook een praktijkdeel op het veld gaan plaatsvinden.