Recente pasfoto digitale spelerspas verplicht

Om mee te kunnen doen aan een voetbalwedstrijd moet een speler vanaf de Onder 13 een digitale spelerspas kunnen tonen. Dit gebeurt vaak voorafgaand aan een wedstrijd. Het gaat dan om de gegevens zoals die bij de KNVB bekend zijn en te zien zijn via de app van Voetbal.nl. Een recente en gelijkende (pas)foto is daarbij verplicht.

Voorkom gedoe; zorg voor een recente (pas)foto.

Komend seizoen kan het voorkomen dat scheidsrechters voor een wedstrijd de digitale spelerspassen wil controleren. Door deze controle is na te gaan of een speler mee mag doen aan een wedstrijd en voorkomt vaak ‘gedoe’. Om discussie te voorkomen is het noodzakelijk dat spelers zelf zorgen voor een recente foto. Een foto waarop duidelijk te zien is dat de persoon op de digitale spelerspas ook echt de speler is die aan een wedstrijd gaat deelnemen.

Hoewel een foto vanaf het begin van het seizoen verplicht is (dus vanaf Onder 13) is het wijzigen van een foto mogelijk tot 1 november aanstaande. Zorg er daarom voor dat je dit vroegtijdig doet. Zo voorkom je een situatie waarin je in discussie komt met een scheidsrechter en mogelijk helemaal niet mág voetballen.

Hoe je de foto toevoegt of verandert? Dát doe je via Voetbal.nl of de app van Voetbal.nl. Meer informatie vind je op de website van de KNVB. Een leider (ofwel teammanager) kan dit ook doen, maar de verantwoordelijkheid ligt in alle gevallen bij de speler zelf.