Spelbegeleiders en scheidsrechters gevraagd

We mogen weer voetballen! Daar kijken we allemaal weer naar uit. Om zelf te ballen op de groene mat of om te kijken naar de voetbaltoppers van onze VV Grijpskerk. Voetbal kan alleen gespeeld worden met een scheidsrechter of spelbegeleider. De groep clubscheidsrechters kan wel wat uitbreiding gebruiken. Meld je dus daarom aan. Zonder scheidsrechter geen voetbal.

Wil je meer informatie? Of vind je het leuk om mee te doen? Neem dan contact op met John Schaaphok. Dat kan door hem te bellen (06-25140664) of te mailen (johnschaaphok@gmail.com).

Natuurlijk word je als scheidsrechter of spelbegeleider niet zomaar aan je lot overgelaten. Er is een groep met scheidsrechters en voordat je begint met je eerste wedstrijd word je de nodige uitleg gegeven. Ook is er begeleiding als je dit wenst. Bij meerdere aanmeldingen is het mogelijk om een training te volgen bij de club. Met een groep scheidsrechters is het fijn dat je tijdens wedstrijddagen regelmatig kunt rouleren.

Wat doen een scheidsrechter of spelbegeleider?
jo7 t/m jo10

Bij de jongste jeugd, van jo7 t/m jo10, heet de scheidsrechter eigenlijk spelbegeleider. De spelbegeleider laat de kinderen lekker voetballen. Hij of zij beweegt niet teveel in het veld en geeft de spelers zoveel mogelijk ruimte om het spel zelf te ontdekken. De spelbegeleider is vooral coachend aanwezig om twee teams te kunnen laten voetballen. Hij/zij houdt de speeltijd en stand in de gaten en zorgt ervoor dat de leiders van beide teams tips kunnen geven aan hun eigen teams.

De veldjes van deze leeftijdsgroep zijn relatief klein en kunnen goed vanuit één standpunt in de gaten worden gehouden. Je hoeft dus niet voortdurend heen en weer te rennen. Plezier en ontwikkeling staan voorop. Zowel voor de kinderen als voor de spelbegeleider. Spelbegeleider kun je bij deze leeftijdsgroep worden vanaf 12 jaar. Ook voor opa’s of oma’s kan het leuk zijn om zo de kinderen te helpen. Je vindt het leuk om kinderen tips te geven en ze enthousiast te houden voor het voetbalspel. De wedstrijden worden meestal in het begin van de ochtend gespeeld.

Jo11 en jo12

Ook bij deze leeftijdsgroep laat de pupillenscheidsrechter de kinderen vooral lekker voetballen. Al is het soms nodig om coachend de kinderen iets directer aan te spreken. Je maakt deel uit van het spel en bent dan ook in het veld aanwezig. Je houdt de tijd in de gaten, laat het spel lekker lopen en spreekt aan als er dingen gebeuren die volgens de spelregels niet mogen. Omdat het een half veld is, is het zowel voor jongeren als voor ouderen uitermate goed te doen om als begeleider in het veld te zijn.

Jo 13 t/m jo19

Vanaf de jo13 speelt de jeugd op een groot veld en gaat het ook echt om elftallen. Als scheidsrechter houd je het spel in de gaten. Op een positieve manier geef je leiding aan het spel. Je houdt de tijd en de stand in de gaten en corrigeert de spelers als er iets gebeurt wat volgens de spelregels niet is toegegaan.

Senioren

Bij de senioren op zaterdagmiddag wordt er altijd 11-tegen-11 en op een groot veld gevoetbald. Afhankelijk van het niveau van de senioren is er een clubscheidsrechter of een KNVB-scheidsrechter. Een clubscheidsrechter is dus een eigen scheidsrechter van de club.

Wedstrijden van de dames en de teams van 35+ en 45+, voetballen op vrijdagavond. Deze wedstrijden worden op een half veld gespeeld en in plaats van met elftallen wordt er met zeventallen gevoetbald.