Sport & Outdoor BSO Het Speelhuis Grijpskerk

Buiten Schoolse Opvang (BSO) Het Speelhuis in Grijpskerk begint met Sport & Outdoor voor kinderen. Daarvoor is het een samenwerking aangegaan met de voetbalvereniging Grijpskerk. De samenwerking houdt in dat Het Speelhuis de kantine en een veld huurt.

Het Speelhuis heeft inmiddels de vereiste toestemming verkregen van de daartoe bevoegde instanties. Vv Grijpskerk heeft die van de gemeente gekregen.

De samenwerking is uniek voor de omgeving: beide partijen hopen er baat bij te hebben. Met een aantrekkelijk programma gaan de kinderen in een sportieve omgeving bezig met sport en spel.

Sylvia Bruinsma, leidinggevende en eigenaar van Het Speelhuis: “We zijn van mening dat sport en beweging wezenlijk zijn in de ontwikkeling van het kind. Op en rond het sportcomplex van vv  Grijpskerk kunnen we alle denkbare sport- en spelvormen aanbieden. We streven ernaar om alle activiteiten buiten in de frisse lucht aan te gaan bieden vandaar dat ook het woord  “Outdoor” in de titel is opgenomen. Zo leren de kinderen vaardigheden die ze later ook hard nodig hebben. Vaardigheden als teamwork, omgaan met winst en verlies zijn allemaal te vinden in buitenspelen en sporten. Maar het plezier staat voorop en het bewegen centraal. De kinderen kunnen de keuze voor de activiteiten mee bepalen. Na de dag op school is de Sport & Outdoor BSO de ideale omgeving om lekker actief bezig te zijn, buiten in de natuur. Het ritme zal grotendeels overeenkomen met het ritme dat men gewend is van de reguliere BSO.”

Voorzitter van vv Grijpskerk, Klaas-Wybo van der Hoek vindt de samenwerking nuttig en mooi: “Overdag wordt zo ons complex ook nuttig gebruikt. We dragen zo extra bij aan de ontwikkeling van de kinderen in Grijpskerk en omgeving. Bovendien maken kinderen en hun ouders kennis met onze sport en onze vereniging.”

Elke Toxopeus, secretaris van vv Grijpskerk, voegt toe: “Dit initiatief past in het nieuwe Sportakkoord van de gemeente Westerkwartier. Daarin staat onder meer dat samenwerking tussen organisaties belangrijk is met het doel mensen meer te laten bewegen. Vv Grijpskerk en het Speelhuis waren betrokken bij de totstandkoming van het Sportakkoord.”

De activiteiten van Sport & Outdoor BSO Het Speelhuis beginnen op 1 september aanstaande met kinderen die in de groepen 3 tot en met 8 zitten.

Het was de bedoeling al enkele maanden geleden van start te gaan, maar de coronacrisis maakte ook dit niet mogelijk. Voor informatie en aanmelden: Sport&OutdoorBSO@hetspeelhuis.nl

Op de foto van links naar rechts: Elke Toxopeus (secretaris vv Grijpskerk, Sylvia Bruinsma (directeur/eigenaar Het Speelhuis) en Klaas-Wybo van der Hoek (voorzitter vv Grijpskerk).