JO15-1 tweede op MILK boardingtoernooi

Na een pittige najaarscompetitie mocht de JO15-1 hun titel verdedigen tijdens het MILK indoor Boarding toernooi in Nieuw-Buinen. We speelden dit jaar in de categorie O14. De jonkies moesten het gaan doen zonder de ervaren krachten.
Het was even niet uitslapen op zondagmorgen en dat zagen we terug op het veld.
De eerste twee wedstrijden gingen verloren, gevolgd door twee overtuigende winstpartijen, het team was op tijd wakker en ging steeds beter spelen. Sem hield zelfs als enige keeper de nul in de derde wedstrijd wat een extra punt op leverde.
Na een gelijkspel stonden we voor de superronde op de vierde plaats. Tijdens de superronde speelt de nummer 1 tegen 2, 3 tegen 4 etc. Bij winst krijg je 5 punten, door deze regel kan na de superronde alles op zijn kop staan aangezien de onderlinge verschillen heel klein zijn. Bij een gelijkspel kreeg je geen punten.
Bij winst konden wij op de tweede plaats terecht komen maar dan mocht de nummer twee niet van de nummer 1 winnen. Dit was Velocitas en die hadden op dat moment alles gewonnen en waren al zeker van de finale.
In een zenuwslopende halve finale waarbij alleen winst voldoende was, speelden wij tegen Be Quick 1887 uit Groningen. Na tien minuten stond het 2-2. Anekdote: coach van Grijpskerk was even vergeten dat de superronde 15 minuten ipv 10 minuten was, hij zweepte zijn team op tot het uiterste wat ze ook deden overigens, Be Quick wist niet wat hun overkwam, gelukkig konden we dit volhouden en scoorden we vlak voor tijd de 3-2.
Doordat de nr 1 van de nr 2 won stonden wij voor het tweede jaar in de finale.
Helaas was de finale iets te hoog gegrepen en wellicht hadden wij ons kruit ook wel verschoten in die belangrijke halve finale.
Uiteindelijk een tweede plaats en dat is een topprestatie en geeft ons ook weer moed voor het tweede gedeelte van het voetbalseizoen, een mooie opsteker was ook nog dat Coen tot de meest balvaardige speler van het toernooi werd gekozen en in het Dreamteam terecht kwam.