Rinie Jurna volgend seizoen nieuwe hoofdtrainer vv Grijpskerk

Het bestuur van voetbalvereniging Grijpskerk heeft Rinie Jurna benoemd tot hoofdtrainer voor het volgend seizoen 2019-2020.

Een sollicitatiecommissie, bestaande uit bestuursleden, staf en spelers, vindt Jurna goed bij vv Grijpskerk passen. Er hebben ca. tien hoogwaardige kandidaten gesolliciteerd.

Rinie Jurna maakt dit lopende seizoen af als trainer van het eerste elftal van de zondagsselectie van GRC. Rinie Jurna is daarbij vijf seizoenen trainer geweest.
GRC Groningen is onder leiding van Jurna van de tweede klasse gepromoveerd naar de eerste klasse. In 2017 werd ook nog een periodetitel gepakt voor promotie hoofdklasse, wat overigens uiteindelijk geen promotie opleverde. Verder trainde Jurna o.m. de jeugd van Veendam en was hij hoofdtrainer van Peize (acht jaar) en Harkemase Boys (drie jaar). Naast zijn trainerswerk is hij als sportdocent verbonden aan de sportaccomodatie ACLO van de Rijksuniversiteit Groningen en werkt hij voor DUO.

Vv Grijpskerk-voorzitter Klaas-Wybo van der Hoek is blij met de komst van Rinie Jurna: “Als vv Grijpskerk proberen we te bouwen op de jeugd van de eigen club. Rinie Jurna is een trainer die graag jeugd helpt beter te worden. Wij waren als vv Grijpskerk toe aan een meer ervaren trainer, die ook op hoog niveau heeft gewerkt. Met al zijn ervaring zal Rinie ons beter kunnen maken. Wij vinden dat hij goed bij de huidige jonge ploeg van Grijpskerk past. ”

Rinie Jurna is verguld met zijn benoeming: “Het is mooi om voor een club met zo’n traditie als Grijpskerk te mogen werken. In het eerste en tweede van Grijpskerk zitten nog vele jonge spelers. We kunnen dus groeien en beter worden. Vooral het eerste kan stabieler worden. Vanuit mijn ervaring kan ik aandacht besteden aan de doorlopende lijn van de jeugd naar de senioren. Het is prachtig om te zien dat de huidige A-selectie van Grijpskerk vrijwel geheel uit eigen kweek bestaat. Grijpskerk bewijst dat het kan: bouwen op eigen jeugd. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren.”

Van der Hoek: “Een leuke bijkomstigheid is het dat onze nieuwe hoofdtrainer zelf op hoog niveau heeft gespeeld. Verder past hij goed bij ons dorpse karakter.”
Jurna heeft namelijk bij FC Groningen en SC Heerenveen gespeeld. Ook speelde hij bij Broekster Boys. Hij woont in Bedum.
Van der Hoek is ook positief verrast door het grote aantal hoog gekwalificeerde sollicitanten: “Blijkbaar vinden velen onze spelersgroep en onze club aantrekkelijk. Als ook buitenstaanders dat herkennen, steunt dat ons in ons werk.”
Rinie Jurna volgt Jan Faber op, die aan het eind van dit seizoen stopt bij Grijpskerk om dichterbij huis trainer te worden, namelijk van ACV Sexbierum.