Cheque actie Be(rt)dfietsen voor het Martiniziekenhuis overhandigd.

Vrienden van het Martini Ziekenhuis mocht een cheque ontvangen van €11.250,- van het comité “Be(rt)dfietsen voor het Martini Ziekenhuis”. Het doel van deze actie was bedfietsen aan te schaffen voor de behandelafdeling oncologie in het Martini Ziekenhuis. Hierdoor kunnen mensen tijdens de toediening van hun kuur chemotherapie in beweging blijven. Op initiatief van patiënt Bert Klunder zamelden VV Grijpskerk en het Desert Cat Rally Team op allerlei manieren geld in om deze wens realiteit te laten worden in het ziekenhuis.
Namens de afdeling namen oncoloog Johan van Rooijen en oncologieverpleegkundige Carin van Wijngaarden de cheque in ontvangst. ‘Patiënten vragen mij vaak wat ze zelf kunnen doen om het slagen van hun behandeling te bevorderen’, zegt Johan van Rooijen. ‘En dan zeg ik altijd hetzelfde: blijf in beweging! Beweging is namelijk bewezen beter voor de uitkomst van de behandeling. Het verbetert de kwaliteit van leven en patiënten verdragen ook de behandeling beter als ze in beweging blijven. Daarom zijn we niet alleen heel blij met de grote schenking die we vandaag ontvangen, maar juist ook dat Bert er dit concrete doel aan wilde koppelen.’
Carin van Wijngaarden voegt daar aan toe: ‘Met dit bedrag kunnen we in ieder geval tien bedfietsen aanschaffen. Daar zijn we heel blij mee. En dan blijft er waarschijnlijk ook nog wat over. Bert was een heel geliefd persoon en we vinden het heel verdrietig dat hij er zelf niet meer is om te zien hoe goed dit geld terecht komt. Nu gaan we samen met zijn familie en vrienden bepalen hoe we het restant van dit bedrag het beste op de afdeling kunnen besteden.’
Op de foto demonstreert de heer Kiel (68) uit Roden, patiënt op de behandelafdeling oncologie, de bedfiets die nu aangeschaft kan worden. Daarnaast Tiny Klunder, Jos Janssen, Caro Klunder en Bert Martini namens het comité.