Jan Faber en Harry Boonstra tekenen bij

Het bestuur van voetbalvereniging Grijpskerk heeft Jan Faber gevraagd om door te gaan als hoofdtrainer voor het volgend seizoen: 2018-2019. Jan Faber is daar met enthousiasme op ingegaan.

Jan Faber is in juni vorig jaar benoemd als hoofdtrainer van vv Grijpskerk. Hij traint naast de eerste selectie ook de oudste A-jeugd. Dat doet hij samen met de tweede trainer Harry Boonstra.

Voordat Jan Faber bij vv Grijpskerk benoemd werd, was hij trainer bij Lions ’66 in Leeuwarden. Hij houdt van aanvallend voetbal. Het willen domineren en een verzorgd positiespel zijn voor hem belangrijk. Jan Faber begon zijn loopbaan als trainer bij Lac Frisia 1883. Hij was daar jeugdtrainer en assistent-trainer. De ervaring in het werken met jeugd kan hij ook nu goed gebruiken, omdat Grijpskerk een erg jong eerste elftal heeft.
In het dagelijks leven is Jan Faber coördinator bij de Bv Sport in Leeuwarden. Daarvoor was hij werkzaam bij de Luchtmobiele Brigade van Defensie.

Vv Grijpskerk-voorzitter Klaas-Wybo van der Hoek is blij met het nieuwe contract van Jan Faber: “Als vv Grijpskerk proberen we op te bouwen vanuit de eigen jeugd. Jan Faber is een trainer die daar goed bij past. Hij brengt dynamiek mee. Tegelijkertijd heeft hij het voor elkaar gekregen dat Grijpskerk met een zeer solide achterhoede speelt. Ons team is één van de teams in de competitie die tot nu toe het minste tegendoelpunten heeft geïncasseerd. Wij vinden dat Jan Faber goed bij de huidige ploeg in ontwikkeling van Grijpskerk past.”
Jan Faber heeft het erg naar zijn zin bij Grijpskerk: “Het is een eer om voor een club met zo’n mooie traditie als Grijpskerk te mogen werken. Als je de betrokkenheid van de Grijpskerkers, Niezijlsters, Visvlieters, Kommerzijlsters en vele anderen bij onze voetbalvereniging ziet, kun je wel zeggen dat Grijpskerk en omgeving mooi voetbalgek is. Het eerste en tweede van Grijpskerk groeien nog sterk. Bovendien is er het nodige talent in de jeugd onder de 19. Grijpskerk biedt mij alle kansen om mijn visie te ontwikkelen en in de praktijk te brengen.”

Van der Hoek is ook blij dat de trainer van het tweede van Grijpskerk heeft bijgetekend: “Harry Boonstra is echt een clubman. Hij zorgt al vele jaren voor continuïteit. Harry Boonstra is ook van heel grote waarde voor vv Grijpskerk. En hij traint niet alleen het tweede en derde, maar samen met hoofdtrainer Jan Faber ook de jeugd onder de 19. Zo bevorderen we de droomstroming van de jeugd.”

Op de foto: links Jan Faber en rechts Klaas-Wybo van der Hoek.