Nieuwjaar met Nieuwjaarsloop

Nieuwjaar vv Grijpskerk.
Stefan Reker heeft de Nieuwjaarsloop 2018 van vv Grijpskerk gewonnen. De solide verdediger van Grijpskerk 1 liet zien dat hij niet alleen kan verdedigen, maar ook nog snel is. Hij versloeg in een eindspint Raymond Pietens en Martijn Top, die tweede en derde werden. Aan deze loop deden dit jaar zo’n 25 leden mee.
De Nieuwjaarsloop is een traditie bij vv Grijpskerk. Met die loop en een Nieuwjaarsbijeenkomst luidt de voetbalvereniging het nieuwe jaar.
De Nieuwjaarsbijeenkomst was een gezellige bijeenkomst, waarbij naast de Nieuwjaarsloop ook geklaverjast werd.
Voorzitter Klaas-Wybo van der Hoek bracht in zijn nieuwjaarstoespraak naar voren dat het goed gaat met de vereniging:
“In het afgelopen jaar heeft onze voetbalvereniging Grijpskerk zich weer goed ontwikkeld. Begin 2016 had onze vv 350 leden; nu 360. Dat is heel goed, als we ons realiseren dat in andere delen van ons land en provincie verenigingen te kampen hebben met krimp.
We hebben dat te danken aan het nieuwe Grijpskerk 3-elftal met jonge talenten uit de jeugd, waarmee we weer vijf senioren mannenelftallen hebben. We hebben de lichte groei ook te danken aan de dames, meiden, 35plus en 45plus.”
Verder bracht de voorzitter de inspanningen voor de jeugd naar voren: “Er wordt veel extra aandacht besteed aan de jeugd. We hebben besloten om een voetbalschool in de arm te nemen om te helpen bij de trainingen van de jongere jeugd. Daarnaast trainen de twee hoofdtrainers van de de eerste en tweede seniorenelftallen ook de A-jeugd. Twee van onze jeugdtrainers laten we een hoogwaardige jeugdopleiding van de KNVB volgen. Daarmee investeren niet alleen fors in de jeugd en dus ledenbinding, maar ook in de kwaliteit en in een lichtere last voor onze vrijwilligers.”
Namens het bestuur prees klaas-Wybo van der Hoek het werk van de vrijwilligers: “Zonder de ongeveer 140 vrijwilligers zou onze vereniging niet kunnen bestaan. We hebben grote waardering en bewondering voor hun geweldige inzet !”
Er is een groeiende belangstelling van sponsors: “We zijn heel wijs met onze sponsors. Ze steunen onze vv Grijpskerk en ze zijn ons trouw. En er doen steeds meer bedrijven mee. Ze krijgen van ons veel aandacht, natuurlijk ook onze hoofdsponsor: Ondernemers Rondom Grijpskerk (ORG).”
Het bestuur van vv Grijpskerk is blij met de mogelijkheid om nieuwe kleedkamers te bouwen: “Enkele kleedkamers zijn geheel afgeschreven. Dankzij de gemeente mogen we nu nieuwe bouwen. Als alles goed gaat, zal dat in de tweede helft van dit jaar gebeuren.”