Jan Faber nieuwe hoofdtrainer vv Grijpskerk

Jan Faber is volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van onze vv Grijpskerk.

Het bestuur van voetbalvereniging Grijpskerk heeft Jan Faber benoemd tot hoofdtrainer voor het volgend seizoen: 2017-2018.

Een sollicitatiecommissie, bestaande uit spelers, de assistenttrainer, begeleiders en bestuursleden, vindt Faber het beste bij vv Grijpskerk passen. Er hadden zich, gezien de fase van het seizoen, een behoorlijk aantal goed gekwalificeerde kandidaten gemeld.

Jan Faber was het afgelopen seizoen trainer bij Lions ’66 in Leeuwarden. Hij is gewend met jonge teams te werken. Hij houdt van aanvallend voetbal. Het willen domineren en het verzorgd positiespel zijn voor hem belangrijk. Jan Faber begon zijn loopbaan als trainer bij Lac Frisia 1883. Hij was daar jeugdtrainer en assistent-trainer.

Vv Grijpskerk-voorzitter Klaas-Wybo van der Hoek is blij met de komst van Jan Faber: “Als vv Grijpskerk proberen we op te bouwen vanuit de eigen kracht. Jan Faber is een trainer die daarbij past. Hij heeft ervaring om met jeugd te werken en deze zich door te laten ontwikkelen. Jan Faber brengt dynamiek mee. Wij vinden dat hij goed bij de huidige ploeg in ontwikkeling van Grijpskerk past. ”

Jan Faber is erg ingenomen met zijn benoeming: “Het is een eer om voor een club met zo’n mooie traditie als Grijpskerk te mogen werken. Ik was toe aan een nieuwe club. Het eerste en tweede van Grijpskerk zijn erg in ontwikkeling. De teams kunnen nog veel beter en stabieler worden. Ik vind het goed dat de huidige A-selectie van Grijpskerk bijna geheel uit eigen kweek bestaat. Bouwen op eigen jeugd: daar wil ik graag een bijdrage aan leveren. Ik ben als trainer een verbinder met ervaring op jeugdniveau, maar ook met jonge senioren en senioren. Een trainer van de gehele club: dat ben ik.”

Van der Hoek: “De nieuwe hoofdtrainer zal het eerste selectie gaan trainen. Daarnaast traint hij samen met onze tweede trainer, Harry Boonstra, de A-junioren. Zo bevorderen we de droomstroom van de jeugd.”

Van der Hoek is ook positief verrast door het aantal sollicitanten in deze fase van het seizoen: “Blijkbaar zien velen iets aantrekkelijks in onze club. Dat is een erkenning voor ons werk.”

Jan Faber heeft als hoofdfunctie in het dagelijkse leven een leidinggevende positie als coördinator bij de Bv Sport in Leeuwarden. Daarvoor was hij werkzaam bij de Luchtmobiele Brigade van Defensie. Jan Faber volgt Mark Kroese op, die aan het eind van vorig seizoen zijn functie neerlegde.