VV Grijpskerk verlengt contract hoofdtrainer

Het bestuur van voetbalvereniging Grijpskerk heeft het contract met hoofdtrainer Mark Kroese verlengd. Hij zal dus ook het volgend seizoen de hoofdmacht van de Grijpskerkers trainen.

VV Grijpskerk-voorzitter Klaas-Wybo van der Hoek is blij met de contractverlenging van Mark Kroese: “De ervaringen met Mark zijn goed. Met hem waait er een jonge frisse wind bij vv Grijpskerk. Er wordt op een moderne wijze gewerkt. Mark geeft Grijpskerk de goede impulsen. Tegelijkertijd brengt hij rust, een eigen stijl en duidelijkheid met een interessante voetbalvisie. Als vv Grijpskerk bouwen we vanuit de eigen kracht en jeugd. Mark laat zien dat hij een trainer is, die daarbij past. En het is ook heel erg leuk dat wij met Mark –nog maar 30 jaar en met zijn eerste klus bij een eerste elftal bezig- een nieuwe generatie binnenhalen en een kans geven.”

Mark Kroese gaat graag door bij Grijpskerk: “Het is geweldig dat vv Grijpskerk een jonge trainer als mij zo’n kans geeft om eindverantwoordelijkheid te dragen. Het is fantastisch om voor een club met zo’n mooie traditie als Grijpskerk te mogen werken. Het eerste en tweede van Grijpskerk zijn nog erg jong. De teams zie ik stap voor stap beter en stabieler worden. De spelers zijn bereid te leren en hard te werken. De samenwerking met de overige staf is uitstekend. Het eerste en het tweede elftal hebben een positieve uitstraling. Het geheel kenmerkt zich door een hoog wij-gehalte het is “wij” voor “ik” en iedereen draagt hierin op een positieve wijze bij. Ik besteed veel aandacht aan de doorlopende lijn van de jeugd naar de senioren. Het is prachtig om te zien dat de huidige A-selectie van Grijpskerk bijna geheel uit eigen kweek bestaat. Grijpskerk bewijst dat het kan: bouwen op eigen jeugd. Daar wil ik graag een bijdrage aan blijven leveren”

Mark Kroese was van 2013-2015 trainer van het tweede elftal van Drachtster Boys. Dit elftal speelde in de reserve hoofdklasse.
Daarvoor was hij trainer van het tweede van GVAV (reserve 1e klasse), coördinator in de jeugd bij diezelfde club en trainer van de A1 bij Be Quick 28 (tweede divisie landelijk) te Zwolle.
Zelf was Mark Kroese ook als speler actief: het laatst bij GVAV en daarvoor o.a. bij Amicitia VMC en FC Lewenborg, allemaal in Groningen.
De hoofdtrainer zal ook volgend seizoen het eerste en tweede van vv Grijpskerk gaan trainen. Daarnaast bewaakt hij de doorstroom vanuit de A-junioren naar de senioren en de jeugd in het algemeen.