Winsum MO13-1 – Grijpskerk MO13-1

1 - 15

Samenvatting

winsum 8 april

Vandaag moesten we aantreden tegen VV Winsum, de nummer 4 in de competitie. Een tegenstander waar we met dit team overheen zouden moeten walsen, maar wat ik altijd zeg: ‘onderschat een tegenstander nooit’.

Amarin was nog geblesseerd, Maeve was haar vervangster op het doel.En om maar gelijk met de deur in huis te vallen; de eindstand was 1-15, een monsterscore, wij waren ook veel sterker dan onze tegenstander vandaag. Het voetbal wat onze meiden echter lieten zien vandaag, was niet wat we van ze gewend zijn. Moet je als leider gaan klagen als ze een wedstrijd zo overtuigend winnen? Normaal gesproken zou ik zeggen; elk team heeft wel eens zo’n wedstrijd. Gisteravond heb ik nog naar Barcelona tegen Malaga gekeken, Barcelona verloor met 2-0 het spel van Barcelona was niet om aan te zien. Het gebeurt ook bij een sterrenteam dus. De meiden van ons speelden dit keer vooral erg slordig, niet snel genoeg en waren niet helemaal wakker. In de rust heb ik toch maar even gevraagd hoe laat iedereen op bed was gegaan, want het leek of sommige de hele nacht waren doorgegaan..Ging het vandaag echt zo slecht??Als je het als team gaat bekijken wel, want het flitsende voetbal was er vandaag niet echt bij, passes kwamen geregeld niet aan. Er was voorin weinig beweging waardoor onze middenvelders de bal niet kwijt konden. Gevolg was dat er veel werd gelopen met de bal, te lang, want je mot een keer op doel schieten. Vaak werd er gekozen voor toch een keer nog een pass op zij of in het drukke gebied voor het doel van Winsum. Onze verdediging sloot vandaag ook niet aan, waardoor het veld erg groot was. Hierdoor ontstond een groot gat tussen het middenveld en de verdediging, iets waar Winsum soms erg handig gebruik van maakte. Dit zorgde bij ons achter in voor wat hachelijke situaties.

Maar er zijn ook zeker mooie dingen te vermelden. Ines wist binnen 1 minuut al voor de 0-1 te tekenen! Terwijl ze er vandaag niet als team stonden, wisten de meiden met hun individuele klasse het verschil wel te maken. Myrthe wist bijvoorbeeld in de 1e helft een zuivere hattrick te maken en in de 2e helft nog een keer drie doelpunten te scoren. Bo wist met haar felle spel te laten zien dat je ook door een verdediging heen kan stormen en dan met een uitgekiend schot het doel weten te vinden. Janine wist met een solo vanaf de middenstip de bal uiteindelijk beheerst in te schieten. Marit scoorde met 2 werkelijk fantastische afstandsschoten.

Waar kwam dat doelpunt van Winsum dan opeens vandaan? Een inschattingsfout van onze verdediging zorgde ervoor dat de spits van Winsum relatief eenvoudig naar ons doel kon stormen en de bal ook nog knap in het doel kreeg. Het mag toch ook gezegd worden dat Winsum eigenlijk nog wel 2 of 3 keer bij ons in het doel had mogen scoren, want het jonge team van Winsum liet, ondanks dat wij veel sterker waren, het koppie niet hangen en de kansen om hun score te vergroten hebben ze zeker wel gekregen. Dat het vandaag wat minder ging, bleek ook uit het bekende lijstje wat Diana altijd bijhoudt waarop de doelpunten en assists staan. Heel vaak is er bij een doelpunt een assist te vermelden van 1 van onze speelsters. Vandaag was dit maar bij 3 van de 15 doelpunten het geval.

Maar met een 15-1 overwinning hebben jullie het doelsaldo wel weer flink opgekrikt en met het verlies van concurrent Gomos afgelopen zaterdag, komt er alweer een kampioenschap voor jullie meiden in het vizier! Ik ben ervan overtuigd dat jullie er volgende wedstrijd weer zullen staan als team en het mooie combinatievoetbal weer op de mat zullen tentoonstellen.